Google voert aparte mobiele zoekindex in

Google voert aparte mobiele index in

Google lanceert binnen enkele maanden een aparte zoekindex waarbij de zoekresultaten voor mobiel en desktop worden opgesplitst. Mobiele gebruikers die zoeken via de Google zoekmachine, zullen andere resultaten te zien krijgen dan met een computer. 

Gepost op 19-10-2016
  • Google
  • Mobielvriendelijk
  • Mobiele zoekindex
  • Websites

Mobiel wordt nog belangrijker

Google heeft aangekondigd dat het binnenkort een aparte mobiele zoekindex gaat invoeren, welke als “primair” zal beschouwd worden. Daarnaast zal de huidige desktop zoekindex blijven bestaan, maar deze zal niet zo up-to-date zijn als de mobiele.

Dat mobiele websites belangrijker worden was al duidelijk. Google melde reeds vorig jaar dat op 21 april 2015 mobiel vriendelijke websites voorrang krijgen in de zoekresultaten. Maar nu gaan ze nog een stap verder.

Een aparte index voor mobiel zorgt ervoor dat mobiele en desktopwebsites apart worden geïndexeerd. Dit kan een grote impact hebben op de posities van de websites.

Doe de mobiele test

Om websites te testen of ze mobiel in orde zijn, heeft Google een speciale tool ontwikkeld die op basis van 3 punten een score weergeeft. Je krijgt punten op basis van mobielvriendelijkheid, snelheid op mobiele apparaten en snelheid op computers.

Benieuwd naar uw score voor uw website? Doe zelf de mobiele test van Google.

 

Valt de score tegen? Geen probleem! Contacteer ons nog vandaag en wij maken uw website mobielvriendelijk.

Op zoek naar online succes? Mivaweb helpt u graag verder!