Mobiel vriendelijke websites krijgen binnenkort voorrang in de Google zoekresultaten

Mobiel vriendelijke websites eerst in Google

Google komt binnenkort met een nieuw zoekalgoritme die mobiel vriendelijke websites hoger zal laten scoren. Dit zal een wereldwijde, grote impact hebben op de zoekresultaten voor alle talen. De lancering is voorzien op 21 april 2015.

Gepost op 13-03-2015
  • Google
  • Mobiel vriendelijk
  • Websites
  • RWD
  • Responsive Web Design

Wat is een mobiel vriendelijke website?

Een mobiel vriendelijke website is een site volledig geoptimaliseerd voor mobiele toestellen zoals tablets en smartphones. Deze kent (2) twee varianten:

De eerste, minst voorkomende methode is het ontwikkelen van twee websites. Hierbij is één van hen speciaal ontworpen voor desktops, de andere voor mobiel gebruik.

De tweede, meest gebruikte methode is deze waarbij gebruik gemaakt wordt van RWD ( = Responsive Web Design ). Dit houdt in dat er één website ontwikkeld wordt waarbij de structuur wordt voorzien van flexibele elementen zoals afbeeldingen, grids en content. Naar het gelang het type apparaat past de website zich automatisch aan.

Waarom krijgen mobiel vriendelijke websites voorrang?

Steeds meer mensen maken gebruik van mobiele apparaten om toegang te krijgen tot het internet. Via zoekmachines, zoals Google, gaan ze op zoek naar bepaalde producten of diensten.

Is mijn website mobiel vriendelijk?

Via de online mobiel test van Google kan u onmiddellijk achterhalen of uw website mobiel vriendelijk is.

Uw website is niet mobiel vriendelijk?

Geen nood! Er is nog tijd om uw website mobiel vriendelijk te maken. Contacteer ons nog vandaag en wij zorgen dat uw mobiele website klaar is tegen 21 april 2015.

Op zoek naar online succes? Mivaweb helpt u graag verder!