Web applicaties

Internet gerichte webtoepassingen zijn niet zomaar gewone websites. Het zijn websites met extra achterliggende logica en complexe functionaliteiten. Webapplicaties worden vandaag de dag meer en meer gebruikt, ik denk maar aan het online bankieren, de webmail van uw internet provider, webshops, content management systemen (CMS), ...

Wireframes

Het bouwen van een webapplicatie begint in eerste instantie met het opstellen van een wireframe, blauwdruk. Wij gebruiken onze kennis en vaardigheden in het bepalen en definiëren van de nodige modules en verzorgen de flow van het ontwerp.

Grafische interface

Om een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier van werken te creëeren wordt een grafische interface ontwikkeld. Alle afzonderlijke elementen worden voorzien van positie, vorm en kleur die op hun beurt samengevoegd worden tot één geheel.

Logica ontwikkeling

Het schrijven van webapplicaties gebeurt volledig in ASP.NET in combinatie met het Bootstrap Framework, jQuery, Microsoft SQL Server, HTML & CSS. Door de jaren heen en de vele ontwikkelingen hebben wij reeds een krachtige kennis opgebouwd wat lijdt tot het opleveren van prachtige applicaties. Kortom bij ons krijgt u software op maat!

Voordelen van webapplicaties

Webapplicaties worden opgezet en beheerd op een server in een beveiligde omgeving zoals een datacenter. Om toegang te krijgen tot de applicatie heb je enkel een toestel met een internet connectie nodig.

De voordelen hieraan verbonden zijn:

  • Geen software installaties nodig: je gebruikt enkel een browser ( Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet explorer, Safari, Opera, ... ) om de applicatie te gebruiken.
  • Geen manuele updates: updates gebeuren automatisch of worden door ons uitgevoerd, u hoeft hiervoor zelf niets te doen.
  • Geen data verlies: dagelijks en wekelijks worden er automatische backups genomen waardoor het verlies van data wordt verwaarloosd. Crashed uw computer? Geen nood! Door het gebruik van een centrale server kan u direct verder werken met een ander toestel.
  • Toehankelijk via diverse toestellen: door het gebruik van responsive design past de applicatie zich automatisch aan volgens het type toestel waarmee wordt gewerkt. Dit kan gaan van computers, tablets tot smartphones.

“Mivaweb heeft ervoor gezorgd dat mijn bedrijf boekhoudkundig sterk en overzichtelijk staat dankzij Skycount. Een gebruiksvriendelijk en eenvoudig te beheren facturatieprogramma.„

DM Admin - Debbie Mejor

Op zoek naar online succes? Mivaweb helpt u graag verder!